Șos. Nicolina nr.86, bloc 999B, spatiu comercial CUG.

Blog DANYDENT

03.05.2017
La stomatolog in timpul sarcinii ?

Pe orice prospect de medicament exista o rubrica aparte : Sarcina si alaptare, pentru ca este o perioada speciala, cu indicatii speciale. Dincolo de incarcatura emotionala a momentlui, modificarile anatomo-fiziologice sunt majore si foarte importante pentru viitorul copilului si al mamei.

Asadar in aceasta perioada minunata putem merge la stomatolog, dragi mamici ? DA, si este chiar recomandata. Netratarea afectiunilor cavitatii bucale la timp genereaza premise clare pentru afectiuni cardiovasculare, sau afectiuni ale aparatului digestiv si acesta este doar unul dintre motive.

Un alt motiv important este inlaturarea durerii care persista pe termen lung, pentru ca poate fi un disconfort foarte mare pentru sarcina.

Dar poate utiliza medicul anestezice ? Si de data aceasta DA , cu mentiunea ca se folosesc anestezice fara adrenalina. In ceea ce priveste tipul de interventii care se pot face, aici partea de tratamente endodontice poate fi acoperita cu succes, plobarea, chiar extractiile se pot efectua in perioada sarcini, daca este nevoie.

Recomandarea noastra este sa se evite interventiile care au nevoie de imagistica, deoarece radiografiile nu sunt permise in perioada sarcinii si implicit, nici efectuarea procedurilor fara radiografiile necesare.

Comunicand cu echipa noastra de medici putem gasi solutii pentru oricare situatie in care te afli. Stabileste o programare si provoaca-ne !

Copiii si teama de stomatolog

Studiile din diverse domenii au atestat, constant, ca pana la 80% din comunicare este nonverbala, iar mai mult decat atat invatarea este imitativa. Ce inseamna asta ? Ca le spunem copiilor in cuvinte, ca e ok si chiar recomandat sa mergi la stomatolog, dar daca noua ne e teama de el, copii vor percepe acest lucru. Mai grav este ca-si vor insusi teama ca pe o concluzie personala, altfel spus vor prelua frica de stomatolog si o vor purta cu ei multa vreme.

Asadar teama, fricile in general sunt mecanisme de blocaj, derivate din instinctul de supravietuire. Este acel ceva care te opreste in fata unui pericol . Dar de ce ar fi stomatologul un pericol ? Pentru ca il asociem cu durerea . Intradevar foarte multi ani a durut la stomatolog, dar vestea buna e ca nu mai doare ! Ar trebui sa asociem stomatologul cu solutia pentru situatia dumneavoastra !

Confortul pacientului este un obiectiv clar stabilit de noi, deci nu are de ce sa va mai fie frica, iar pentru a va convinge va asteptam sa discutam despre temerile dumneavoastra.

Conversatiile cu copii dumneavoastra despre ce presupune o interventie stomatologica sunt importante, dar este foarte important sa fie adaptate varstei micutului.

Una din cele mai bune solutii pentru a preintampina situatiile de panica este sa vizitati cabinete stomatologice dedicate copiilor inainte ca acestia sa aiba efectiv nevoie de o interventie . Familiarizarea lor cu mediul medical si cu personalul din cabinet va face mult mai usoara interactiunea in momentul in care aceast va deveni necesara si va dezvolta deprinderile de preventie.

Cât de importantă este prevenția ?

Preventie

Ai auzit de foarte multe ori ca e mai simplu sa previi decat sa tratezi si daca nu ar fi fost asa, nu s-ar fi discutat atat. Profilaxia este mai ieftina decat orice tratament si anuleaza orice criza de durere.

Preventia in stomatologie incepe de la propria igiena a cavitatii bucale si se termina cu educatia pentru sanatate pe care o avem in general. Daca esti atent la dantura ta eviti multe probleme de sanatate care sunt corelate cu o igiena orala precara. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca doar 25% din bacteriille care coabiteaza in cavitatea bucala sunt inlaturate prin folosirea periutei de dinti, iar pentru a obtine acesti 25% este recomandat un periaj de doua minute . Pentru restul , trebuie facut uz de toate celelalte tipuri de produse sau metode ( apa de gura, ata dentara) . La fel cum suplimentele nutritive nu inlocuiesc o alimentatie sanatoasa, la fel produsele de igienizare orala nu garanteaza o dantura sanatosa . Optim este ca acestea sa fie folosite personalizat pentru a preveni exact riscurile la care suntem cel mai expusi.

V-ati imaginat ca inclusiv tratamentul stomatologic este o forma de preventie ? Diversele probleme dentare sau gingivale pot cauza o serie vasta de afectiuni cardiovasculare sau pot afecta aparatul digestiv, de aceea este important sa programam o vizita la stomatolog inca de la primele semne .

Care sunt aceste prime semne care ar trebui sa ne determine sa ne programam o intalnire cu medicul stomatolog, inainte ca ea sa fie necesara pentru a inlatura o durere?

  • Respiratii urat mirositoare
  • Sangerari gingivale
  • Mici puncte carii

Pentru a descoperi cat mai din timp orice posibila afectiune noi te asteptam in Clinica Danydent sa –ti evaluezi situatia danturii tale si sa beneficiezi de servicii personalizate, in mod regulat, preventiv.

Programează o consultație. 0724.409.179

Doctorii cabinetului nostru îți stau la dispoziție pentru orice întrebare.

Programare doctori

!
!
!
!
Anulează