Șos. Nicolina nr.86, bloc 999B, spatiu comercial CUG.

Parodontologie

Cabinetul Danydent este situat in zona CUG, dupa rondul vechi, pe partea dreapta la 20m de semaforul din dreptul BRD-ului.

Parodontologie

Parodontologia se ocupă cu afecţiunile parodontiului. La început, boala parodontală nu doare, dar nediagnosticată şi netratată la timp, poate avea consecinţe nefaste, chiar până la pierderea dinţilor de pe arcadă.

Sănătatea parodontală este definită ca o stare de stabilitate în timp a fiecăruia dintre cele patru ţesuturi care constituie parodontiul şi anume gingia, cementul, osul alveolar şi ligamentele parodontale. Forma cea mai uşoară de îmbolnăvire şi destul de frecvent întâlnită la majoritatea pacienţilor şi la toate grupele de vârstă este gingivita, cauzată cel mai des de o igienă orală precară şi care, netratată, poate conduce spre o formă mai gravă şi mai agresivă de îmbolnăvire, boala parodontală.

Boala parodontală este de cele mai multe ori de natură bacteriană fiind cauzată şi întreţinută de factori locali favorizanţi printre care amintim resturi alimentare, tartrul, cariile, ţigările şi tutunul, tratamente dentare defectuoase sau de factori sistemici (factori endocrini, deficienţe alimentare, medicaţie, factori psihologici, ereditatea, maladii metabolice) care pot juca un rol important în etiologia bolii prin inducerea unor fenomene celulare, care le fac mai vulnerabile la efectele nocive ale factorilor locali.

Bolile parodontale, în formele lor inflamatorii, sunt reprezentate de:

  • gingivite: sensibilizarea şi sângerarea gingiilor;
  • parodontitele: tartru, pungi parodontale între dinte şi gingie;
  • parodontitele avansate: distrucţia osului, pierderea dintelui de pe arcadă.

În cadrul Clinicii Danydent realizăm cu rată mare de succes:

  • prevenirea afectării gingivale prin măsuri profilactice
  • tratamentul gingivitelor şi parodontitelor
  • tratamentul mobilităţii dentare şi parodontitelor
  • tratamentul chirurgical: chiuretaj gingival, subgingival.

După cum se observă, terapia bolii parodontale poate fi nechirurgicală şi/ sau chirurgicală, amandouă având ca scop menţinerea cât mai mult a dinţilor pe arcada maxilară. Tehnicile chirurgicale actuale pot fi efectuate în Clinica stomatologică de către parodontologul clinicii cu un disconfort minim pentru pacient. Utilizarea de medicamente pre-operatoriu, anestezice locale și analgezice administrate după intervenţia chirurgicală, va face procedura chirurgicala mai acceptabilă şi confortabilă.

Programează o consultație. 0724.409.179

Doctorii cabinetului nostru îți stau la dispoziție pentru orice întrebare.

Programare doctori

!
!
!
!
Anulează